100 dagar

Klockan var strax efter 5.3o när jag stannade klockan. Inte den bästa tiden, eller det skönaste passet idag, men det var det ETTHUNDRADE, PÅ RAD.

Jag har alltså hållit i min runstreak i 100 dagar. Det känns stort.

En sak jag upptäckte när jag hade publicerat mitt förra inlägg var att jag hade varit väldigt negativ i de sista två inläggen. Det var inte riktigt meningen. Det lät som om jag inte hade det så bra. För det har jag, jag har det riktigt bra.

Runstreak

Om du inte vet vad runstreak är så är det något så enkelt som att man ska springa varje dag. Det officiella reglerna är enkla, 1 engelsk mile eller 20 minuter om dagen. Det spelar ingen roll vart, när eller hur, bara du gör det.

Mina regler som jag går efter är 5 km. Jag har mina rundor som jag tar mig igenom. En flack runda som är så tajt att om jag skär ett hörn eller genar över minsta grästuva så spricker 5:an. Men eftersom jag inte är så benhård så accepterar jag att klockan stannar på typ 4.96-4,99 km. Ibland är det inte jag som slarvar utan det kan vara att GPS:en inte riktigt hänger med.

Min andra runda är lite längre och lite tuffare. Den är på ca 6.7 km och innehåller desto mer kuperad terräng. Jag har en backe som går från strandkanten och upp på ett berg. Stigningen är ca 50 m medan min flacka bana inte har mer än 5 m stigning.

Hur firar man?

Hur firar man att man har sprungit 100 dagar i rad? Först, äter man glass, vad annars?! Till det dricker man Raddler och sedan så beställer man nya löparskor.

Nya löparskor

Det är klart man har köpt nya löparskor förr, men skillnaden den här gången är att jag har sprungit slut på de jag har just nu, och det är nog första gången.

Andra gånger jag har varit tvungen att köpa nya löparskor är för att de jag hade då hade blivit för gamla. Alltså att son har tappat sin funktion.

Nästa steg

Vad är då nästa steg efter att man har sprungit dessa 100 dag? Jo, man springer 100 till.

Daniel Artfors

Daniel Artfors

Lastbilschaufför och tekniknörd
Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..