Varför sa ingen något?

Nu är väl det en sanning med stor modifikation, för någon har sagt något, många gånger.

Nu låter det här mer dramatiskt än vad det egentligen är. Det hela handlar om böcker. Och i synnerhet ljud- och e-böcker.

Storytel

Jag vet, jag vet! Tjänsten har funnits nästan sedan urminnes tider och jag är bara den sista att, inte få reda på den, utan utnyttja den.

Det hela började med att min dotter kom hem och talade om att hon hade skaffat Storytel och börjat lyssna på böcker.

Själv har jag varit lite skeptiskt till det här med "lyssna" på böcker. Jag personligen tror mer på att böcker ska upplevas med ögonen och läsas, eller jag ska nog rätta mig själv här direkt, jag trodde. Men så slog jag till och tecknade ett konto, 30 dagar gratis inte fel. Jag var fortfarande skeptisk, men kör i vind. Jag började fylla min "Bokhylla" med titlar. En sak som jag var väldigt noga med var att det var böcker som gav mig både en läs -och en lyssningsupplevelse. Alltså, jag kan både lyssna och/eller läsa boken, för vid det här tillfället var jag fortfarande en skeptiker.

Den första boken jag satte igång med var den första delen i Lars Wilderängs Stjärnklart serie. Och det var här som jag blev frälst, det var, som de säger ett halleluja moment!

Jag har läst e-böcker förr så det var inte första gången men, att kombinera läsa med att lyssna, KABOOM!

Jag kan sitta och läsa för att i nästa stund fortsätta med att lyssna medans jag går till bussen och fortsätta där jag avslutade! Fattar du? Läsa och lyssna på samma bok "samtidigt"! Jag var frälst. Varför har ingen sagt detta till mig förut? Eller tja, de är ju vad de har gjort.

Vad då då?

Det kanske låter absurt. Som om jag precis har upptäckt den grejen vi kallar internet, och lite så är det. Jag medger att jag har varit alldeles för gubbig när det kommer till ljudböcker.

Men för en som älskar att läsa böcker men inte hittar tiden för att man bland annat har lite svårt att koncentrera sig och för att man läser långsamt så är det här ultimat. Inte för att jag kan "läsa" böcker nu utan att läsa utan för att jag kan kombinera jag kan läsa när jag har tid och lyssna när jag inte kan läsa, det bästa ur två världar.

Under de drygt två månaderna jag har varit kund hos Storytel har jag läst fler böcker än vad jag har gjort under ett helt år annars. I skrivande stund har jag 35 utlästa böcker på två månader! Förra året tror jag att jag kom igenom…1.

Storytel Reader

Jag hade nog inte haft mitt konto hos Storytel i mer än två veckor innan jag tog nästa steg, jag köpte deras e-bokläsare, Storytel Reader och nu är det min mest använda teknikpryl.

Självklart kan man läsa sina böcker på telefon eller surfplatta, men en dedikerad e-bokläsare är verkligen att föredra.

Mycket lättare om man är på språng att vifta fram, den är redan klar forsätta där du avsluta, inget krångel med olika appar och kanske bara kolla lite Twitter först, för det går inte. Just det att det inte finns något som stör. Det är du och din bok, inga notiser inga samtal bara du och din bok.

Inte sponsrad

Jag vill bara klargör att jag inte på något sätt sponsrad av Storytel. Att det blev just Storytel jag skaffade var egentligen en slump. Jag hade ingen aning att de hade en egen e-bokläsare, den enda svenska e-bokläsaren jag kände till innan var Letto från Adlibris.

Daniel Artfors

Daniel Artfors

Lastbilschaufför och tekniknörd
Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..