Är huvudet dumt får bloggen lida

Är huvudet dumt får bloggen lida

Ibland gör man saker som man surt får ångra. Jag har gjort en sådan sak.
Jag hade beslutat mig för att köra min egena mailserver och saker gick käpprätt åt ...

Mailserver

Sagt och gjort började jag installationen av mitt val av mailserver, iReadMail. När jag skulle göra mitt val av databas så upptäckte jag mitt stora misstag, jag valde MariaDB och min blogg använde Mysql. Nu brukar det här inte vara en så storg grej, eftersom MariaDB är en ny och mer öppen källkodsvänlig version av just Mysql, om inte ireadmail valde att helt plocka bort Mysql och på något sett rensa inställningarna i databasen. Min blogg var oåtkomling!

Återställning

Det första jag gjorde var att försöka återtälla allt till sitt ursprung, men hur jag än vände och vred på saker och ting fick jag inte tillgång till min databas och mina inlägg. Tröstlöst forsatte jag med nyinstallation av databaser, Ghostmjukvara och även en iReadMail, inget funkade. Ju mer jag testade ju längre ner i träsket sjunk jag.

Gör om gör rätt

Nu har jag kommit till den delen som jag helst av allt ville slippa, ominstallation till en ren server. Efter ett par timmars slitt och svettande så fick jag ta det ödesdigra beslutet, att installera om min droplet till en helt ren installaton av Ghost som det var tidigare.

Det finns en riktigt bra sak som jag upptäckte med Digital Ocean, man behöver nämligen inte plocka bort hela sin droplet som jag trodde, man kan ge den en helt fräsh installation utan att man behöver "döda" den helt, som jag har gjort tidigare med droplets jag lekt med. Alltså samma ip-nummer så inga förändringar under domänhateringen.

Sparade texter

Jag skriver oftast inte mina texter direkt i Ghosts programvara utan jag använder mig av Nextcloud och Typora för det mesta, så jag har faktiskt kvar de flesta av de inläggen jag har publicerat här, fast i "sin råaste" form. Så bli inte förvånad om det dyker upp något du känner igen.

Men det är ganska trevligt att börja om på ny kula.

Jag kör den här bloggen.på en dropplet hos Digital Ocean. Använder du den här länken får du 10$ att leka med på Digital Ocean och jag får också ett bidrag så jag kan hålla bloggen och vardagsteknik reklamfritt

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..