Det går bra nu... eller?

Det går bra nu... eller?

Oj då! Det gått längre tid än vad jag både trodde och ville att det skulle gå emellan inläggen den här gången. Med du vet hur det är. Man ska bara, som Alfons säger, och så har det gått en dag, vecka eller en månad.

Platån

Jag vet att jag har nämnt det i ett tidigare inlägg, det här med att man hamnar på en platå. Vissa skeptiker vill gärna säga svacka men jag tycker att det är fel term då man egentligen inte "går ner" sig utan man står mer och stampar.

Just har det varit för mig den senaste månaden, eller hela april faktiskt. Jag har stått där, och stampat. Viktmässigt har det på det stora hela gått åt rätt håll, ner. Men för att komma dit har det varit en slingring väg med toppar och dalar. Jag gått ner lite, sedan har jag gått lite för mycket för att sedan gå ner lite till, för att sedan gå upp lite mer för att slutligen gå ner igen och sluta på ett kanske inte så högt minus för månaden men ändå ett minus.

Man ser inte

I min träning, har det stått i samma gamla mönster där med, fast. Ibland är det ju så att man ser inte, skogen och allt det där, för att man är fokuserar på fel saker och man häger upp sig på att till exempel vikten inte går ner i den takt man vill.

När det kommer till träningen så har det förbättrats, markant. Förutom att jag springer mina kalorimetrar, varje dag. Så har jag ett par övningar som jag också gör, i stort sett varje dag. Jag tror att jag nämnt dem förr med. I alla fall.

Medan jag har varit fullt fokuserad på min vikt så har jag gått och förbättrat mina resultat i min träning. Jag springer någon minut snabbare. Jag gör många fler armhävningar, situps, benböj och pull ups per gång.

Mat

När det kommer till maten har jag fuskat, eller fuskat och fuskat. Jag har inte följt någon strikt diet ändå. Jag har mitt "sätt" att äta. Det innebär i praktiken att jag väger min mat, jag räknar kalorier och jag försöker hålla mitt kolhydratsintag till att vara mitt på dagen. Den senaste tiden har då "fuskat" jag har ätit kolhydrater på kvällen och jag har ätit alldeles för mycket godsaker och sött, viket jag egentligen vill undvika.

En sak som jag är noga med att poängtera, speciellt för mig själv, det är att jag går inte på någon diet. Jag äter på ett sätt som funkar för mig och som ger mig de resultat som jag är ute efter. När jag år "klar" med min resa så kommer jag att direkt att gå på en annan, nämligen den att att hålla.

Jag vill inte att när jag har nått mina mål så ska det vara slut, jag har hittat ett sätt att leva på som funkar för mig. Det jag däremot kommer att behöva gör är att se till att justera så träning och mat funkar för mig.

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..