Det var något som skavde

Det var något som skavde

Det var egentligen inte meningen att jag skulle byta, men på grund av rådande omständighet så blev det bara så.

Jag är som ni vet ett stort fan av teknik, och när det kommer till den teknik vi alla bär med oss ständigt och jämt, telefonen så har, och är jag fortfarande ett stort fan av OnePlus, och här kommer det, Men! Det var något som skavde.

Du vet, när du är ute går och helt plötsligt så dyker det upp en liten, liten sten i skon, en sådan där som är för lite för att man ska bry sig att plocka ur den direkt men ändå såpass stor att det börjar att skava lite. Så kände jag när jag använde min OnePlus Nord.

blue samsung galaxys 6 edge


Photo by Denis Cherkashin on Unsplash

Det var då det slog mig

Jag tänkte inte så mycket mer på det tills för cirka en månad sedan är min dotters Oneplus 7t slutade att fungera korrekt, ja vi är en "OnePlus-familj", hon fick då låna min Nord medan jag gick tillbaka till min 1 år gamla Google Pixel 3a. Medan jag fixade hennes 7:a.

Det här det slog mig. Det skaver inte längre. Jag var så nöjd med att köra Pixel igen så när min dotters 7:a var redo för action igen och jag fick tillbaka min Nord valde jag helt sonika att fortsätta med min Pixel 3a.

white iphone 5s box


Photo by Sebastian Bednarek on Unsplash

Smolk i bägaren

Men ack den frid som varar. Det fanns ett litet problem med min Pixel 3a, batteritiden. Tyvärr klarade den inte en hel av mina dagar. Min dag börjar strax innan klockan 5 på morgonen och avslutas hemma igen vid 18-19-tiden, det är under dessa timmar som jag är i rörelse. Visserligen har jag tillgång till både uttag för laddare och jag har alltid med mig en powerbank, men eftersom jag hoppar i och ur min lastbil hela tiden blir det ett jädrans i och ur-kopplande, och det går inte.

Jag hade redan bestämt mig för ett bra tag sedan att jag skulle skulle uppgradera till en Pixel 6 i höst och lämna Oneplus. Anledning: De har Settle. En av anledningarna till att jag har gillat Oneplus är att de har lockat oss som gillar att betala mindre för topprestanda samtidigt som det gett oss en ren Android-upplevelse. Att de hela tiden har legat lite i framkant och inte följ med strömmen, tills nu. Visst det ger oss fortfarande en ren Android-upplevelse, fast de har börjat smyga in mer och mer av deras egna programvaror.

Men det som verkligen gav smolket i bägaren var när de började inkludera ramverk från både Facebook och Netflix. Visst, de gjorde en kovändning och tog bort, i alla fall Facbook-ramverket, men en då. Jag ska inte gå in närmare på det. Jag säger bara som det är: Jag använder inga av Facebooks tjänster och jag vill inte ha med dem att göra, alls.

Ingen väntan

Det blev tillslut ingen vänta till i höst. Jag "råkade" komma över en deal som gjorde att jag kunde köpa mig en Pixel 5 tillsammans med ett par Google Pixel Buds och ett Google tygskal, i grått. Nu i efterhand så kanske jag skulle ge mig på att vara lite mer "wild and crazy" och satsat på kanske ett, Blått(?) skal.

Google tygskal i blått

Det som faktiskt övergår mitt förstånd är varför Google inte säljer sina telefoner, hörlurar och vissa andra grejer i Sverige, grejer de säljer i övriga EU, som vi är en del av. Så det var en liten process att köpa via Tyskland, men det är en annan historia.

Google Pixel 5 med Google Pixel Buds

Nu har jag använt min Pixel 5 ett par veckor och det är som att jag har stannat, plockat av mig skon skakat och fått ur alla de små kornen som kan ligga där och skava. Jag är nöjd, för nu. Om jag kommer att uppgradera till en Pixel 6 i höst, tja, inget är omöjligt, jag stänger inga dörrar.

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..