Min mest använda grej

Min mest använda grej

När jag upptäckte EDC (Everyday Carry), eller vardagsutrustning. Var min tanke som de flestas när jag nämner att jag alltid bär med mig en näsduk. Nämligen Usch! Vad äckligt! Snor i fickan.

Inte vad du tror

Om jag säger så här: Att bära en näsduk är inte som du tror. En av alla de saker jag inte använder min näsduk till är att att just snyta mig i den, det och torka mig på en plats där solen inte skiner in, är de två saker jag inte använder min näsduk till. Men det känns bra att veta att möjligheten finns, om det skulle krisa.

Vad använder jag den till då?

  • Torka svett/ögon/mun
  • Om jag spillt
  • Plocka något varmt
  • Torka mina glasögon
  • Använda som solskydd
  • Använda som halsduk
  • Använda som mössa

Listan kan göras ännu längre men jag tycker detta räcker där.

Jag trodde aldrig att jag skulle bära näsduk. Att näsduken är så mångsidig som den är trodde jag inte heller. Att vara utan en näsduk idag finns inte i mina vildaste fantasier. Så användbar, varje dag.

Mina egna

När jag började använda näsduk köpte jag tyg och sydde mina egna.

Egna näsdukar med motiv från Liftarens Guide till Galaxen

Dessa gjorde jag av provbitar jag köpte online och sydde ihop hemma. Även etiketten beställde jag "för man vet aldrig om det blir något". Tyvärr så blev det dyrare än vad jag tänkt. Tanken var att näsdukarna skulle vara billiga och kunna avyttras utan problem om de skulle förstöras eller bli så smutsiga att de inte kunde tvättas igen. Men när man lagt ca 600.- och en massa tid att få dem fina så blir man lite för försiktig i sitt användande så poängen med näsduken försvann.

Billig snusnäsduk på internet

Amazon hittade jag snusnäsdukar för en billig peng som jag nu har gått över till. Det kanske inte är den bästa kvaliteten, men ett 3-pack för ca en 50-lapp är inget jag gråter över, om jag skulle förlorar en eller två. Det är faktiskt så att jag har redan köpt på mig 4 st 3-pack. Det vill säga att jag har 12 näsdukar att förfoga över. Det är 7 dagar på en vecka så jag kan utan problem byta näsduk flera gånger i veckan, om jag behöver.

Ja, så är det. Jag använder min näsduk varje dag så jag måste byta, varje dag. Jag har haft ett gäng av dessa snusnäsdukarna i ca en månad och jag tycker faktiskt att de blir mjukare och skönare ju mer jag använder dem. De kanske är i tunnaste laget, men de har bra uppsugningsförmåga och torka rent mina glasögon bättre än vad de jag gjort själv gör. Om jag tycker att du ska börja bära näsduk? Självklart! Om inte för din egen skull så varför inte för miljön?

Det är mer ridderligt att erbjuda en dam en snusnäsduk i billig bomull än en sträng Tork-hushållspapper. -Daniel Artfors, bärare av snusnäsduk

Tänk på den du!

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..