En livslögn

Jag har lev med en livslögn i nästan hela mitt vuxna liv. Nu har det uppdagats och blivit avslöjad och det är dags för mig att krypa till korset och erkänna mitt livsmisstag.

Ett dokument

Det hela avslöjades av ett gammalt dokument som jag liggandes i säkert förvar. Att dokumentet har plockats fram beror på en fordonsförsäljning som skedde i veckan och vi behövde den gula delen av fordonsregistreringen. Och helt oskyldig följde detta dokument med av bara farten.
Dokumentet i fråga kommer i från svenska försvarsmakten. I dokumentet står det klart och tydligt hur jag har ljugit i nästan hela mitt vuxna liv.

Lögnen

Till alla som frågat har jag alltid kommit med samma svar, 183 och inget annat. Det som gör det hela mer tragiskt är faktiskt att jag själv är ett offer. Jag har trott på dessa 183 själv, jag har varit bombsäker på att 183 är det korrekta svaret. Men nu har det visat sig att det är fel, faktiskt åt helvete fel för att vara mer exakt, och jag vill att du ska veta att det är jag som är offret här. Jag har verkligen trott på det verkligen är 183 som är rätt.

Avslöjandet

Det hela uppdagades för inte så länge sedan då jag vill göra en kontroll av hur det ligger till idag och det visade sig att nu är det inte 183 som gäller. Du vet saker förändras med åren och med ålder kommer vishet.
Det so nu har kommit till min frus kännedom är jag har ljugit, eller tja, inte ljugit. Jag har ju själv trott att det var rätt. Men i alla fall. Min fru kom över detta dokument från försvarsmakten och läste det. Med stora och förvånade ögon vände hon sig till mig och med darrande röst klämde hon ur sig... DU ÄR JU INTE 183cm! HÄR STÅR DET ATT DU ÄR 178cm!! HAR DU LJUGIT??
Dokumentet i fråga är mitt mönstringsintyg. Alla mina resultat, vikt och längd står med och ja, det står 178cm.

Att leva med en lögn

Jag känner mig väldigt lättad att det här nu har stigit till ytan av avslöjats. Jag vet inte var 183 cm kommer i från i från början men jag tror att det var när jag skulle ta mitt första pass och personen på passexpeditionen, som man var på, då kläckte ur sig att jag såg ut att vara 183 cm lång och jag bara hängde på.

Jag vet inte heller när det blev en "sanning" och jag själv gick på att jag var 183cm lång men jag har levt med det ända sedan dess.Jag är väldigt tacksam att detta nu har avslöjats och jag kan leva resten av mina dagar i ren sanning. Jag känner att en stor tyng har lyfts från min axlar och jag kan nu gå rakryggad ut i livet.

Jag vill be alla som har gått på min lögn om ursäkt. Det har inte varit avsiktligt och jag är själv ett offer här och det kommer att ta mig flera år att kunna återfå ett förtroende.

Från mig till er alla FÖRLÅT!

Daniel Artfors

Daniel Artfors

Lastbilschaufför och tekniknörd
Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..