En ny plattform

En ny plattform

Så spännande att du har bytt bloggplattform. Och till Ghost också, varför det? Berätta.

Så skulle kunna ha låtit om någon hade varit intresserad och frågat om varföroch till vilken bloggplattform, jag har bytt. Men nu är det ingen som har gjort det, men vad bryr jag mig om det? Jag tänker ändå berätta varför. Så håll i dig.

Varför Ghost?

Ja, det kan man fråga sig. Det finns egentligen inget enkelt svar på det men jag ska försöka. Jag har varit, och är fortfarande en användare av Wordpress, precis som många andra. Podden Linuxpodden och bloggen Linuxbloggen som jag driver ligger på Wordpress. Men jag kände att för en personlig blogg var Wordpress lite för mäktigt. Jag ville ha något lättare, något modernt och något som hade support för Markdown inbyggt, något som fokuserade på texten i första hand. Och efter att ha shoppat runt en stund föll mitt val ganska naturligt på just Ghost, för det är just det jag ville ha.

Jakten på bekräftelse

Som användare av andra bloggplattformar så finns där ett stort fokus på bekräftelse, kommentarer och att dela vidare. Ghost är annorlunda på det sättet. Här finns inget inbyggt stöd för kommentarer, inga tillägg för att dela vidare och inget inbyggt system för statistik. Standardtemat för den bloggplattformen, Casper, är fokuserat på text, inga "bells and whistles" som man säger i Göteborg. Precis vad jag var ute efter i den här bloggen.

Med texten i fokus

Den är bloggen är för mig, bara mig och ingen annan, egentligen.
Den här bloggen har jag endast för att stilla mitt behov av att skriva. Och för att skriva det jag vill, utan att bry mig om i fall andra läser eller inte. Visst, jag publicerar att jag har skrivit ett nytt inlägg på mina sociala medier. Men jag har inte någon koll på om någon läser eller inte. Förutom de som gillar ett och annat inlägg på Twitter eller Google+.

Känner du igen dig?

Du kanske tycker att den här texten låter bekant? Det är för att den återpublicerad. Den här texten är en av de jag har kvar sedan "incidenten".

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..