En räddare i nöden

Föreställ dig: Du sitter där bland nya vänner, eller ännu värre, dina nya svärföräldrar. Du spiller, rejält. Vad gör du?

Jag själv tar det lugnt och stoppar handen i i vänster bakficka. Där har jag alltid numera har en näsduk. Jag har köpt billiga snusnäsdukar på Amazon kanske inte världens bästa, men de är billiga och jag känner inte att det är en förlust om det skulle skita sig rejält och jag blir av med en. För är det en sak jag tycker så är det att man ska använda sin skit, så att säga. Använd din utrustning annars är den ingenting värt.

Kvalitet till överkomligt pris

Jag föredrar kvalitet till överkomligt pris. Jag vill använda mina grejer, Jag samlar inte för samlandets skull. Den dyraste kniven jag har kostar ca 1500:- och den dyraste näsduken, som jag gjort själv, kostar ca 200:- Jag kan tycka att näsduken som kostar ca 200:-i material och kanske lika mycket i arbetskostnad är mer värd än de snusnäsdukar jag köpt billigt och därmed är jag mer rädd om dem. Därför har jag köpt på mig ett gäng billiga snusnäsdukar, som jag faktiskt använder. Jag använder dem till i stort sätt allt, allt utan att torka mig på platser där solen inte skiner in, och jag använder dem inte till att snyta mig i dem, men allt annat. Jag kan tacka min lyckliga stjärna, vid flera tillfällen, att jag har haft min näsduk till hands. Om det bara är för att torka lite kaffespill på ett bord, eller till att torka av mina glasögon efter ett regn. Jag vet att den är där och jag är inte rädd för att använda den.

Lite utanför

Jag har kommit på att jag vill ha min näsduk lite hängande utanför min bakficka. På så sätt så har jag den alltid till hands. jag behöver alltså inte "gräva" i ficka och söla ner fickan för att få tag på näsduken. Och som sagt, billiga snusnäsdukar från Amazon är perfekt för mig. Jag använder dem.

Visst, du kan köpa fina prylar för att stila med, men, vågar du använda dem? Kommer du att sticka din 2000-3000:- kniv i en "hög med skit" för att lossa något,  kommer du att snyta dig i en dyr näsduk, eller önskar du att du hade en billigare kniv eller näsduk som du inte kommer att gråta över om du blir tvungen att ersätta den? Jag tror på det senare.

Mot all förmodan

Skulle jag, mot all förmodan, hamna i en situation där jag skulle vara tvungen att använda min näsduk som engångsmaterial så skulle skulle jag inte tveka. för det kommer att kosta mig  ca 50:- och jag har tre nya inom en vecka.

Fina prylar

Uppskattar jag fina prylar? Självklart. Skulle jag vilja ha en Benchmade Bugout eller en någon annan "fin kniv" visst fan skulle vilja det. Skulle jag använda den som jag använder min Gerber Fastball? Aldrig!

Så mitt val blir, Gerber Fastball, för att jag använder den. Det samma gäller näsduk. Faktiskt så gäller det näsduk mer än det gäller något annan av dina vardagsprylar. För mig är det den vardagspryl jag använder mest, varje dag.

 

Daniel Artfors

Daniel Artfors

Lastbilschaufför och tekniknörd
Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..