Inget mer rött kött

Inget mer rött kött

Jag tror det var 2012 som jag testade att inte äta rött kött. Jag hade läst i någon artikel om att just rött kött skulle innehålla något ämne som som inte skulle vara bra för oss, något som skulle samla sig i vårt blod.

I mitt stilla sinne slog jag slag i saken och lät bli allt rött kött under ett helt år. Ingen Nöt, inget fläsk, inget lamm. Endast fisk och fågel.

Drömmen om ett bättre liv

För ett par veckor sedan vaknade jag, som jag brukar göra på mornarna. Men den här gången hade jag bara året jag slutade med rött kött i tankarna och hur bra jag faktikst mådde. Om det beror på köttet eller om det beror på att jag var väldigt aktiv just då låter jag vara osagt. Men, nu har jag i alla fall tagit beslutet att åter sluta med det röda köttet. Inga hamburgare, inga bacon, ingen korv och inga kotletter, i alla fall inte i det utföranade som jag känner det idag.

En rolig sak

Förra gången jag slutade med kött hade vänner och familj lite svårt för vad jag äter eller inte äter. Men en sak som tydligen fastnade var att jag äter inte kött, och det är något som fortfarande sitter i. Jag får fortfarende frågan om jag äter kött eller inte, fast jag hela tiden var tydlig med att det bara gällde i ett år.

Som sagt, nu är det 2018 och fråga kommer titt som tätt ännu. Men nu behöver jag inte lägre förklara att det bara gällde ett år för det gäller ingen och tillsvidare.

När jag slutade det året åt jag inget rött kött på hela året. Den här gången kommer jag inte vara lika strikt. Det kan hända att det kommer att slinka ner ett och annat bacon eller en hamburgare någon gång då och då, fast inte till vardags och inte inte ska det heller vara en ursäkt till helgen. När jag säger då och då och en och annan så är det verkligen det jag menar.

Jag vet inte när jag kommer att sätta i mig en burgare eller ett bacon, men jag vet att det kommer inte att ske under överskådlig framtid.

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..