Jag är nog en Gerber-kille trots allt

Jag är nog en Gerber-kille trots allt

Jag har kollat på åtskilliga Youtube klipp om knivar och annat inom EDC-världen och jag kan nu konstatera att jag är en Gerber-kille. Visserligen "började" jag min bana inom EDC med att köpa en kniv från Artisan Cutlery.

Jag har ganska länge nu varit på jakt efter en Gerber Flatiron, och jag har hittat en till ett väldigt överkomligt pris med. Men nu är det så att jag hela tiden skjuter upp mitt köpt av en Flatiron till förmån för andra knivar... Gerber knivar. När jag var och tittade och kände på en Flatiron så gick jag hem med en Gerber Kettlebell istället. Inget fel på den kniven. Billig, ramlås, tumstubbe, och öppnas snabbt med en tumsnärt.

Gerber Kettlebell

Nästa kniv jag köpte istället för en Flatiron blev en Gerber Fastball. Man kan väl säga att Fastball är Gerbers flagskepp för i år och deras väg tillbaka in i "finrummet", det vill säga hos dem som är knivfantaster och samlare. S30V-stål, nyutvecklad kullagerled i "svägen" och något som är viktigt för amerikanarna, den är tillverkad i USA istället för i Kina som till exempel Flatiron, Kettlebell och den kniv som just nu ligger i min shoppinglista, Gerber Jukebox

Gerber Jukebox
Gerber Jukebox

På min inköpslista denna gången så finns det mer än knivar från Gerber. För att visa mitt stöd så är där en keps. Eftersom jag nästan alltid glömmer bestick till min matlåda på jobbet så fick det bli en Geber Devour också, som får hänga med i min väska jämnt. Just nu har jag en billig spork i plast från Primus som sjunger på sista versen. Och ingen EDC är väl inte komplett utan en plånbok. Jag tänkte jag skulle testa en Gerber Barbill och se hur en sådan funkar. Och till sist, en Gerber GDC Zip Blade och en Gerber GDC Zip Light att sätta på väskan.

Gerber GDC Zip Light+
Gerber GDC Zip Blade
Gerber GDC Zip Blade

Det är inte så att jag "söker upp" just dessa grejer, utan de "söker upp" mig. Jag sitter och tittar på ett klipp om en helt annan kniv, plånbok, penna eller vad det nu kan vara, och när jag ser något jag gillar och vill veta mer eller köpa så har, hitils, Gerber haft något i samma stil och jag har dragit till dem istället.

Ta min Gerber Fastball som exempel. Det jag egentligen var ute efter var en Kershaw Dividend. När jag köpte min Gerber Kettlebell, var jag visserligen och tittade på en Flatiron men när det kommer till den storleken så var detn en CRKT Pilar som var grejen, men det blev en Kettlebell. Jag kan även säga att jag har inte haft några som helst problem med någon av mina Gerberknivar, oavsett om de är USA- eller Kina tillverkade, alla har varit centrerade, vassa och inga fel på alls. Så ja, jag är väl en Gerber-kille.

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..