Jag blev så arg att jag raderade allt och installerade Windows

Jag blev så arg att jag raderade allt och installerade Windows

Jag har köpt en ny telefon, en Oneplus 6. Det är den och min Nextcloud server som är anledning till att jag blivit arg.

Jag har de senaste året jobbat hårt på att bryta mig loss från de övervakande, nyfikna och datainsamlande nätverk dagligen använder oss av. Jag har helt raderat mig från Facebook. Jag har minimerat mina aktiviter på Twitter och använder numera uteslutande Mastodon som socialt nätverk.

Jag flyttade mail från Google G Suit mina filer från Google drive och mina bilder från Google Foto. Mailen har jag inte riktigt hittat hem med men resten, de har huserat på min alldeles egna Nextcloud server.

Som operativsystem på min dator har jag sedan ungefär år 2000 använt mig av Linux och det senaste året har jag kör med Antergos Linux.

Men vad har det med saken att göra?

Ja,det kan man fråga sig. Det hela började med att jag skulle koppla upp min nya fina telefon mot min Nextcloudserver för att hämta kalender, kontakter, filer, anteckningar, sms och annat smått och gott. Tyvärr gick det inte så bra utan jag vägrades access till servern med telefonen. Den gamla, en Oneplus 3T, funkade alldeles utmärkt.

Samtidigt hade jag lite problem med att min dator inte riktigt ville funka med viloläget. Varannan gång vilade datorn och varannan gång blev det kernel panic och wifi vägrade stänga av sig. Första gången det hände hade jag datorn i min väska, full laddad när jag gick, och när jag skulle använda datorn så var väskan skållhet och inget batteri kvar i datorn. Jag har försökt både söka på problemet och försökt fixa det men som sagt utan resultat.

Droppen som fick bägaren att rinna över

Nu hör det till saken att jag precis har gått på semester också. Idag är faktiskt min första semesterdag. Så i onsdags fick jag telefonen, på onsdagen och torsdagen är jag i full rulle med att sätta upp telefonen som jag vill ha den då jag stöter på mitt problem, att jag inte kommer åt min Nextcloudserver från telefonen. På torsdagen märker jag att jag nu inte heller kommer åt servern från min dator med Nextclouds synkprogram, inte heller via webbläsaren funkar det för det visar sig att servern har satt sig själv i underhållsläge.

En ominstallation senere gör jag ett nytt försök att koppla upp telefonen mot servern. SAMMA J-VLA FEL!

Det är nu jag blir arg, kanske på grund av både frustration och arbetströtthet, men det enda som går igenom mitt huvud är att jag ska f-n inte ha något att göra med den här j-vla skiten, jag ska radera allt, flytta allt till Google och installera Windows.

Det vill säga, ge upp allt jag jobbat för det senaste året, installera ett operativsystem jag inte är bekant med och bara ge upp allting.

Sagt och gjort

Nu sitter jag här. Alla filer, bilder, kontakter och mail är tillbaka hos Google. Datorn är rensad från Linux och jag sitter och skriver det här, i Windows.

Hur länge jag kommer att göra det? Det vet jag inte, men det kommer antagligen inte ta allt för lång tid innan jag är tillbaka, det fanns ju en anledning till varför jag bytte från första början.

Nu visade det sig också att när jag installerade Windows och "alla Dell-komponenterna" så var min dator i behov av en BIOS-uppgradering. Och med det gjort så kan det ju vara så att mina vilolägesproblem i Linux kan vara fixade, och enda sättet att ta reda på det är att installera en omgång Antergos på datorn. Men som sagt, jag har semester nu så jag kommer att fortsätta leka lite i Windows, som jag sa... det är ju ändå semester.

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..