Jag kopplar ner

Jag kopplar ner

Jag har inte skrollat i mitt Twitterflöde på veckor, Mastodon och Pixelfed har inte fått någon kärlek de heller. Facebook och Instagram lämnade jag för över ett år sedan och sist men inte minst. Jag har börjat skriva med penna och papper igen.

Kontraproduktivt

Det kanske verkar lite kontraproduktivt att skriva digitalt om att slutar med det digitala, men jag har inte sagt att jag ska sluta skriva digitalt, faktum är, jag skriver mer digital nu när jag skriver analogt än när jag bara skrev digitalt, det är bara det att det inte är något jag publicerar.

Jag är, var, är? Jag vet inte vad jag är riktigt just nu, en stor förespråkare av det papperslösa samhället. Jag var snabbt och tidigt på att sluta med papper. Evernote, Onenote, Keep. Säg ett namn på en och jag har troligtvis använt eller provat den. Jag har prövat de flesta anteckningsappar -och tjänsterna, jag gör det fortfarande och det jag kommer inte att sluta med det.

Dagbok

Jag har skrivit dagbok till och från hela mitt skrivkunniga liv. Visserligen är det mer från än till och det mesta är borta i den eviga rymden eller har gått tillbaka till moder jord på annat sätt. Det jag har kvar är min digitala dagbok som jag fortfarande skriver i. Det är en app som heter Journey och den betalar jag för. Den har jag nog skrivit i, i ca 5 år. Men det jag gjort nu är att jag har gått och köpt mig en helt vanlig anteckningsbok och nya bläckpatroner till mina reservoarpennor och börjat skriva i och med dem. Den känslan.

Känslan i fingrarna när pennspetsen skrapar mot det grova pappret, det skrapande ljudet av reservoarpennan när du formar dina krumelurer till ord och meningar. Den känslan är obeskrivlig.

Den hade jag glömt.

Jag har nog inte känt mig tillfreds på så länge av att skriva, som jag gör nu när jag skriver på papper. Den stunden på dagen när jag sätter mig vid köksbordet med min dagbok, penna och en kopp te, eller en öl, om det har varit helg, för att reflektera över dagen och få ner mina tankar och känslor har varit så terapeutisk. Jag känner ett lugn i hela kroppen när jag är klar för dagen.

Det jag kopplar ner

Det jag känner att jag är klar med är just "Sociala Medier". Ja, jag satte sociala medier inom citationstecken. Jag anser att sociala medier nu mer har blivit en papperskorg. En plats där vi dumpar all skit som vi inte vill ha längre, eller inte riktigt vill stå för. Jag har nog inte läst något intressant på någon av mina "Sociala" plattformar på säker hela det här året. Sedan Google lade ner Google+ har jag bara sett en minskning av intressanta diskussioner på sociala medier. Nu kanske du är som de flesta, du har ingen aning om Google+. Men det ska jag säga. Google+ var det sociala medie som var det "mest intelligenta" av sociala medier. Det är synd att Google inte såg detta och lade ner det.

Jag har däremot läst massor av intressant i bloggar och sett intressanta klipp på Youtube, som visserligen har varit länkade från sociala medier, men det är fortfarande inte de sociala medierna som är intressanta.

Har du tips på intressanta bloggar? Skriv till mig och berätta.

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..