Jag loggar ut... för gott?

Jag loggar ut... för gott?

Jag loggar ut... för gott?

Jag vet att jag inte har skrivit här på länge, jag har haft lite skrivkramp, jag får det titt som tätt. I alla fall. Det är något som har gnagt och grott i mig ett tag, mitt engagemang på sociala medier.

Aktivitet

Jag kan inte påstå att min aktivitet har varit den aktivaste. Det mesta jag gör är att lurka omkring och läsa... eller rättare sagt bläddra på tjänster jag är "aktiv" på. Ska jag vara helt ärlig så är jag inte intresserad av att se eller läsa om din, eller andras måltid/klagomål/politiska ställningstagande. Jag har inget intresse av att "gilla" någons semesterbild.

Google+

Google+ var det sociala nätverk jag gillade bäst. Den gemenskap vi hade som var där var något unikt. Vi var ett gäng människor som INTE kände varann, som hade ett gemensamt intresse, att träffa och lära känna nya människor. Diskussionerna vi hade på G+ var intressanta, intelligenta och roliga. Visst fanns det rötägg även där men kärngruppen som var på G+ var där för att vi ville vara där och för att vi trivdes i varandras sällskap. Jag än idag mer kontakt med folk från G+ än jag har med medlemmar ur min egen familj.

Jag har träffat vänner för livet där, och jag vet att skulle jag stöta på någon på stan(det har hänt) så stannar vi och pratas vid.

Tyvärr så helt plötsligt en dag så var aktiviteten på G+ som bortblåst, inget blev desamma igen. Nu har ett par år efter det har Google beslutat att dra pluggen ur G+, det bästa sociala nätverk som funnits. Och för er som säger att G+ var dött och det inte fanns någon där har aldrig varit på Google+. Hade inte Google dragit ur pluggen, eller rättare sagt, hade det som hände som gjorde G+ till spökstad inte hänt hade jag aldrig raderat mitt konto där. Nu har Google gjort det för mig eftersom de som sagt lagt ner tjänsten.

Facebook och Cambridge Analytica

Det har gått ca ett år sedan den stora skandalen mellan Facebook och Cambridge Analytica uppdagades. Redan innan det gick jag i tankarna att avsluta mitt Facebook-konto.. ingen. Ja, det är så.

Jag har "slutat" med Facebook tidigare. Anledningen till att jag skapade ett nytt konto var på grund av att jag kände att podden (Linuxpodden, Androidpodden och nuvarande Vardagsteknik's Podd) var tvungna att finnas där. Men när Cambridge Analytica-spiken smällde rakt ner i kistlocket Facebook kände jag att det var det, jag avslutade mitt konto och jag har inte tittat tillbaka en enda gång, det är faktiskt så att jag känner mer befriad.

Twitter, Mastodon, Pixelfed och alla de andra

De sociala medier som jag är mest aktiv på nu är Twitter och Mastodon. Men jag har även konton på fler än jag kommer ihåg. I år är det mitt 10-års jubileum på Twitter. 2009 skapade jag mitt konto och nu känner jag att det är dags för pension. Mastodon och Pixelfed är två unga öppna nätverk inom fediverse som jag har skaffat på senare tid, men, min aktivitet där är lika stor som den på Twitter, mer eller mindre obefintlig. Det mesta jag publicerar idag på Twitter och Mastodon är när jag har tränat eller sprungit. Ska jag vara ärlig så händer mer sällan än jag vill, träna och springa alltså.

Jag kommer inte ihåg när jag skrev något, alltså ett riktigt inlägg, på någon av dessa platser. Som sagt, det som kommer upp är saker som sker med automatik.

Förr använde jag Twitter som nyhetsflöde. Nu har jag gått tillbaka till att läsa mina nyheter via RSS och Google Nyheter. Jag har alltså gått tillbaka. Feedly, Google Nyheter och Reddit är de appar som öppnas mest på mina enheter. Det är faktiskt så att jag har idag bestämt mig för att jag tycker att Feedly är så viktig för mig att det var värt att betala för PRO, cirka 650 svenska riksdaler.

Nu är det dags för mig att logga ut. Det här kommer att bli mitt sista inlägg från den här bloggen som kommer att publiceras på sociala medier. Om du är intresserad av att läsa det jag skriver så är det här du kommer att finna det. Vill du veta när jag publicerar nytt innehåll så kan du följa bloggen via RSS. Annars... tja du får droppa in då och då och se om det finns något nytt.

Artfors... signing out!

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..