Mitt namn är Daniel och jag är en bloggjunkie

Mitt namn är Daniel och jag är en bloggjunkie

Nu är det inte riktigt som du tror. Det är inte så att jag springer omkring och läser eller skriver bloggar till höger och vänster, det är så att jag SKAPAR bloggar till höger och vänster. Om jag ska vara riktigt ärlig så vet jag inte hur många bloggar jag har aktiva just nu, men det är inte mer än en googling bort.

Jag har ett problem

Jag vet vad du tänker. "Du är ju sjuk! Du behöver hjälp! Man kan inte hålla på som du gör, du får mig att må illa!"
Anledningen till att jag erkänner mitt problem nu är att jag har gjort det igen, jag har tecknat upp mig på ännu en bloggtjänst. Till mitt försvar. Det är ingen sådan där löjlig portal/tjänst som Finest, blogg.se eller Nouw, så lågt skulle jag aldrig sänka mig.

Nä! mitt problem är större än så. Jag vill ha kontroll, och då menar jag total kontroll. Oftast när jag testar en ny bloggtjänst/program så är det oftast på egen server där jag kan laborera som jag vill. Men nu ska jag inte sitta här och berätta hur jag har blivit en mästare (nåja, skryta kan han) på Wordpress genom att sitta i timmar med att testa, greja och trimma,nej jag ska göra bot på varför jag en än gång tecknar upp mig på något jag inte behöver.

Mitt senaste tillskott

Mitt senaste tillskott i min samling är en tjänst som heter write.as. Write.as är en av de simplaste bloggvertygen jag använt. Tanken med Write.as är att det ska vara ett alternativ till Medium. Men det som gör Write.as så intressant är att det är en del av Fediverse, som är det mest intressanta som har hänt internet sedan e-posten.

I alla fall. Nu har jag alltså konto hos Blogger, Jekyll(Github), Livejournal, Medium, Postach.io(Evernote), Write.as och Wordpress.

Det är platser jag kommer på, om jag ska vara ärlig så kan det vara fler.

Det kommer mera...

Det stoppar inte där. De konton jag rabblade är konton hos olika bloggtjänster. Det finns mer, det finns bloggverktyg man installerar på egen server. Just nu är det Ghost som är det som gäller. De har en tjänst som jag har ett konto på men ingen "aktiv" blogg.
På egen server har jag, innan Ghost, varit en flitig Wordpress-användare, jag vet inte hur många instanser jag satt upp i mina dar. Ett annat verktyg jag använde mig av mycket förr, innan Wordpress, var Serendipity och Movable Type. Så du förstår, jag har ett problem.

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..