Schampo för dig som inte vill ha volym

Schampo för dig som inte vill ha volym

För inte allt för länge sedan stod jag på toaletten och gjorde vad killar gör när de står vid holken. Jag har hört rykten om att vissa även sitter ner, men det är en historia för en annan gång.
I alla fall. Jag står där och gör vad som göras sak när jag slänger en blick på en flaska med schampo. Det är inget speciellt med denna flaska, helt vanlig schampoflaska, mest för kvinnor. Det jag däremot lägger märke till är att på denna flaska, stora tydliga bokstäver står "För volym". Det innebär att när man ser denna flaska i affären vet man med en gång att: Vill man ha ett schampo som ger håret volym så är det här schampot för dig. Det är nog därför min fru har köpt det, för hon har typiskt skandinaviskt hår blont, ganska tunt och ganska fritt från, ja just det, volym.

Bara volym

Jag har inte det problemet med mitt hår. Jag har inte typiskt skandinaviskt hår jag har en typ av rödbrunt tjockt hår som i stort sätt bara består av volym. Fast jag närmar mig 50-sträcket med stormsteg verkar det inte som om mitt hår gör det. Jag har knappt några gråa hårstrån och jag behöver inte hjälm när jag åker motorcykel för jag har ett hår som tar emot all kraften. Mitt hår är alltså allt som den typiska svenska mannens hår inte är. Jag vill inte skryta, jo det vill jag förresten, men jag har haft frisörer stå och tjafsa om vem av dem som ska klippa mig för de "kan gör så mycket med ett sådant hår". Det var inte det jag stod och tänkte på när jag stod där och gjorde mitt bästa för att få en bulls eye. Det jag tänkte på att var att vi med mycket och tjockt hår oftast är diskriminerade när det kommer till hårdvårdsbranschen. Hur ofta har du inte hört om schampon,balsam, hårsprayer och annan hårgojs som sk ge dig fylligt hår och mycket volym. Nu till den tuffa nöten: Hur många gånger har du hört om någon av dessa produkter som gör tvärtom?

"Här är ett schampo som plockar ner volymen!"
"Det här balsamet plattar ner ditt hår och gör så det ser tunnare ut"

Aldrig

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..