Vid havet mitt i stan

Vid havet mitt i stan

Egentligen vill jag inte skryta men ...

Eller om sanningen ska fram så är det faktiskt det jag vill. Jag vill skryta om hur bra jag bor.

Jag bor i Stenungsund en väldigt tråkig ort på västkusten, i alla fall vintertid. Men nu på våren/sommaren så blomstrar vår ort.

Först ett dopp och sedan handla

Jag är ingen badkruka, men jag ska erkänna att det sitter långt inne, det första doppet. Men när det väl är avklarat så är det jag som oftast är först ner i vattnet.

Det jag däremot inte är särskilt pigg på är det här med att ligga på stranden. Jag har aldrig förstått poängen med att ligga där och bränna sig. Det kan ha att göra med den typ av hy jag har, antingen är jag röd och det gör ont eller så är jag lika blek som nyskrämt spöke. Men att bo som vi nu gör så slipper man allt det krångliga med att planera för en dag på stranden med allt vad det innebär. Går jag ett 20-tal meter från min ytterdörr så står jag på en brygga jag kan bada i från, i havet. Jag slipper att packa matsäck, ställa klocka och planera för "en dag på stranden" jag bara går ut och badar för att sedan gå hem, torka mig och kanske gå till torget och handla, som av en händelse ligger ett par hundra meter åt andra hållet från min ytterdörr.

I de flesta fall så brukar man få välja. Närheten till centrum eller närheten till någon form av natur, jag allt, och då menar jag bokstavligen allt, precis utanför dörren.

Inte skryta... men

Som jag skrev innan så vill jag inte skryta, men jag vill bara tala om hur bra jag har det.

Nej! Nu är det varmt, jag för nog gå och ta mig ett dopp.

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..