Någon snodde min identitet - en uppdatering

Någon snodde min identitet - en uppdatering

För exakt ett år sedan snodde någon min identitet och köpte grejer för nästan 100.000:-. Det här är en uppdatering på vad som hänt på detta året.

Lugnande besked

För dig som vill ha den korta versionen så kan jag lugna dig med att jag är avskriven som låntagare och jag har fått min kreditstatus tillbaka. Jag har inte hört något från polisen varken att de har hittat bedragare eller att de avskrivit fallet. Kreditgivarna har i alla fall avskrivit mig som den som tagit lånen och återställt min status som kreditvänlig hos UC.

Jobbigt år

På det stora hela så har det varit ett jobbigt år tack vare det här. I samma veva som som identitetsstölden så var vi på  väg att boka resa till USA för att hälsa på vår dotter som var där som au-pair.

Eftersom situationen var lite speciell och tidsfönstret var lite trångt så tog vi beslutet att vi var tvungna att finansiera resan med en avbetalning, vilket vi aldrig skulle göra i annat fall. Men eftersom jag  då "hade lån" på nästan 100.000:- och att jag hade låst mitt personnummer så blev det ganska svårt för mig att vara med som låntagare. Det påminde om de år då jag satt fast hos kronofogden och inte kunde ta lån överhuvudtaget.

Uppåt och framåt

Nu är det som sagt ett år sedan och jag är numera "fri från skuld". Jag har kvar låset på mitt personnummer som jag fick från mitt försäkringsbolag och kommer att nytja den tjänsten i alla fall de fem åren som jag har. Folksam, som är mitt försäkringsbolag har varit en guldgruva och en stöttepelare i hela den här situationen. Jag har kunnat vända mig till dem med alla typer av frågor och undringar och de har svarat snabbt, korrekt och villigt. Hade de inte varit för dem hade saker varit mycket tuffare och svårare.

Om du skulle råka ut för samma som jag och du har "identitetsstöldsförsäkring" så kan jag verkligen rekommendera att du utnyttjar den.

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens..